Profesjonalne szkolenie z kuchni wegetariańskiej, wegańskiej i diet wykluczeniowych dla gastronomii

GASTRONOMIA I TURYSTYKA

Dieta wegetariańska i wegańska dla sektora hotelarskiego i gastronomicznego

Według raportu przeprowadzonego przez RoślinnieJemy podsumowującego 2019 rok już ponad 3 mln Polaków to wegetarianie lub weganie. Co trzeci rodak otwarty jest na spróbowanie roślinnych zamienników mięsa, a ponad 68% Polaków deklaruje, że jedząc poza domem wybierają dania bezmięsne. Coraz większą popularnością cieszy się fleksitarianizm – ograniczanie spożywania mięsa – ponad połowa naszego społeczeństwa deklaruje chęć ograniczenia mięsa w ciagu kilku najbliższych kwartałów.

Powyższe dane świadczą o konieczności prowadzenia swojego biznesu gastronomicznego oraz hotelarskiego w sposób elastyczny dopasowując się do oczekiwań dzisiejszych klientów oraz świadczą też o tym, jak bardzo potrzebna na rynku jest różnorodność, aby utrzymać sie na rynku wsród silnej i licznej konkurencji.

Szkolenie jest ściśle spersonalizowane – dopasowane jest ono do klienta, dla którego oferowane są następujące elementy:

  • Niestandardowe rozwiązania kulinarne
  • Kompozycja autorskich dań w porozumieniu z szefem kuchni
  • Indywidualne podejście do szefa kuchni i obsługi
  • Wewnętrzny audyt i rozpoznanie problemów
  • Propozycje wdrożenia rozwiązań na poziomie i w reprezentowanym standardzie
  • Propozycje opcji wegetariańskich i wegańskich (zamienniki dań obecnych)
  • Nowości i możliwości w karcie
  • Doradztwo w zakresie zakupów wegańskich produktów
  • Pomoc w uzyskaniu rabatów i zniżek na konkretne wegańskie produkty
  • Przedstawienie lokalnych wytwórców wegańskich produktów i pomoc w uzyskaniu rabatów sprzedażowych
  • Dodatkowy audyt i certyfikacja szwajcarskiej marki V- label

 

Standardowy pakiet szkoleniowy dla szefów kuchni i obsługi restauracji, hoteli i SPA:

1. Część teoretyczna dla pracowników hotelu oraz obsługi restauracji :

  • Wprowadzenie do kuchni roślinnej
  • Zasady bilansowania diety
  • Informacje o dietach wykluczeniowych
  • Kulinarne wegańskie wpadki – jak ich uniknąć
  • Klient wegański – trudne sytuacje i sposoby radzenia sobie
  • Degustacja wegańskich produktów, zarówno popularnych, jak i z lokalnych manufaktur.

2. Część praktyczna w kuchni

  • Przygotowywanie dań wegańskich z wykorzystaniem pieca konwekcyjnego Rational oraz alternatyw, a także Thermomixa, Vitamixa, Kitchen Aid
  • Porady z zakresu zakupów produktów wegańskich, możliwość uzyskania z zaprzyjaźnionych miejscach upustów oraz promocyjnych cen
  • Na zakończenie działań wszyscy uczestnicy otrzymują autorski podręcznik Katarzyny Gubały do diety wege oraz odbywa się wspólna degustacja stworzonych przez kuchnię dań

 

Organizator: Katarzyna Gubała – redaktor naczelna luksusowego magazynu „Ekostyle”. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege. Doradza szefom kuchni, jak układać roślinne menu. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label — szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali oraz autorką książek jak „Wege energia”.

Termin, miejsce oraz cena dopasowywana jest do klienta.

CZYTAJ WIĘCEJ I ZAPISZ SIĘ

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *